Home > Setempat > Abang terkilan

Abang terkilan

SLIM RIVER: “Saya hanya sempat memberi adik wang saku RM50. Saya tidak sangka ia ‘hadiah’ terakhir saya kepadanya,” kata Zuhairi Azahan, 21, selepas mengetahui adik lelakinya, Khairul Anwar Azhan, 15, maut dalam kemalangan bas persiaran itu.


Menurutnya, dia terkilan kerana tidak dapat menghantar adiknya menaiki bas persiaran terbabit malam kelmarin berikutan bekerja di pasar raya berhampiran Kulim, Kedah.


“Saya berat untuk melepaskannya bagi mengikuti rombongan sekolah berkenaan ke Kuala Lumpur. Namun dia beriya-iya mahu mengikuti rombongan itu.


“Hajatnya itu sudah disampaikan kepada keluarga sejak hampir sebulan lalu dan saya tidak sampai hati apabila melihat dia beriya-iya mahu mengikuti rombongan berkenaan,” katanya ketika ditemui di luar bilik mayat Hospital Slim River, semalam.


Menurutnya, Khairul yang juga anak kelima dari tujuh beradik cedera serius pada anggota tubuh dan kepala mengakibatkan kematiannya.


Difahamkan ayah mangsa, Azhan Mohd Din, 40-an, Penolong Pegawai Penguatkuasa Kanan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Stesen Penguatkuasa Valdor, Pulau Pinang.


View the original article here

Advertisements
Categories: Setempat Tags: ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: