Home > Fakta Dan Auta > llham gaya era 1960-an

llham gaya era 1960-an

WANITA dan fesyen memang tidak dapat dipisahkan sehingga menjadi ungkapan klise yang biasa didengari. Seiring dengan ungkapan itu, aliran fesyen sentiasa berusaha dan melakukan perubahan dalam menampilkan pelbagai koleksi bagi memberi kelainan kepada wanita yang gemar bergaya.


Jika dilihat, jenama pakaian tidak kira di peringkat antarabangsa mahupun tempatan sering menonjolkan idea baru bagi mengetengahkan himpunan unik dan kreatif untuk peminatnya.


Tidak ketinggalan bagi jenama terkenal, Marc Jacobs yang memperkenalkan koleksi terbarunya tahun ini. Mengambil ilham gaya pada era 1960-an, koleksi terbaru Marc Jacobs Resort 2011 memberi fokus kepada motif yang ingin disampaikan menerusi penggunaan corak cetakan kertas hiasan dinding.


Inspirasi daripada corak yang diambil itu dapat memberikan idea berbeza dalam menampilkan gaya yang sentiasa berubah kepada si pemakai.Selain itu, rekaan yang ditampilkan turut mengetengahkan konsep gaya seperti baru keluar dari kawasan pedalaman selepas perang dengan menggayakan fabrik luntur bagi memberi kelainan kepada pencinta fesyen jenama itu.Walaupun corak diketengahkan agak janggal, ia dilihat begitu unik dengan paduan yang cuba dilakukan untuk memberi kelainan kepada peminatnya.


Menampilkan gaya santai seperti kemeja berjalur pudar, seluar pendek bercetak, pakaian berlabuci dan skirt, ia pasti dapat memberi pelbagai pilihan kepada peminat fesyen unik itu.


Gaya yang boleh dipelbagaikan dengan memakai seluar pendek kasual atau bersama tali pinggang bagi menambah daya tarikan terhadap penampilan si pemakai ternyata dapat memberi idea menarik untuk terus tampil bergaya.


Tidak kira anda memakai sepasang kasut jenis balet, sandal atau sniker, fesyen yang ditampilkan memang dihasilkan untuk mereka yang gemarkan gaya kreatif dan bersahaja.


Fesyen yang ditampilkan bukan saja sesuai digayakan ketika bersantai malah jika anda bijak menyuaipadankan koleksinya, ia juga boleh dipakai untuk ke pejabat.


View the original article here

Advertisements
Categories: Fakta Dan Auta Tags: ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: